Met CO2-compensatie klimaatneutraal reizen met Sunweb Group

Sunweb Group gaat van alle aangeboden pakketreizen de CO2-uitstoot compenseren. Voor de klant blijven de prijzen gelijk. Sunweb verkrijgt carbon credits door te investeren in duurzame energieprojecten in India.

Op de website van Sunweb staat de uitleg van Tim Van den Bergh, CCO of Sunweb Group: “We continuously try to improve the social, economic and environmental impact of everything we do. That is why we took responsibility for minimising the CO2 emissions of our vacations. We know that CO2 compensation is not the solution to climate change, but it is crucial that the travel industry takes action now. We hope that other partners and travel organisations will follow our example and take responsibility for their CO2 emissions.” Sunweb Group forecasts that it will offset CO2 emissions for over one million travellers in 2020. “Our CO2-compensation program is the first important step towards tackling the most polluting part of travel packages and towards bringing sustainable change to the travel sector.”

Sunweb investeert ondermeer in windparken in Madhya Pradesh in centraal India en in Rajasthan in het noordwesten van India. Gezamenlijk wordt met deze projecten een uitstoot van jaarlijks 350 megaton vermeden. De opgewekte elektriciteit is voldoende voor zo’n 76.000 Indiase huishoudens.

De projecten waarin Sunweb investeert zijn gecertificeerd met de Voluntary Carbon Standard.