Nederlandse handel in CO2-credits later dit jaar van start

BNR Webredactie – “Bedrijven die op vrijwillige basis hun CO2-uitstoot willen compenseren kunnen eind van dit jaar voor het eerst in Nederland terecht. Met de opzet van de ‘De Nationale Koolstofmarkt’, waarvoor overheid, ngo’s en bedrijven in 2017 al een deal sloten, kunnen bedrijven in Nederlandse projecten investeren die CO2-uitstoot verminderen.” Dit schrijft BNR.

De Nationale Koolstofmarkt (in oprichting) is het resultaat van de in 2017 gemaakt Green Deal Pilot Nationale Koolstofmarkt. Inmiddels is het mogelijk projecten te laten valideren voor deelname en wordt gewerkt aan de certificering van ‘valuta voor veen’, maar ook voor projecten in bijvoorbeeld riothermie. Carbon Mission wil bedrijven koppelen aan deze projecten om met de CO2-credits de resterende uitstoot te compenseren.